(Geleverd zonder velg!)
Foto kan anders zijn dan beschrijving.

122.54 incl. BTW
122.54 incl. BTW
Geschatte levertijd - Waar. 26 Okt. - Ma. 1 Nov.
Gratis verzending
Loading...

EU-bandenlabelbeschrijving

Vredestein Wintrac Pro 205/55R17 95H XL
n/a n/a n/a C1

In november 2012 is in de EU een standaardetiket voor voertuigbanden geïntroduceerd. Op basis van drie criteria geeft het informatie over brandstofefficiëntie, rating voor grip en geluidsniveaus.

Fuel efficieny - Dit label laat zien hoe een band presteert op het brandstofverbruik - brandstofefficiëntie wordt beoordeeld van A tot G (classificatie D wordt niet gebruikt voor personenauto's). Het verschil tussen een A-rating en een G-classificatie kan een vermindering van het brandstofverbruik tot 7,5% betekenen. Om dit in reële termen te stellen, kan het kiezen van A-rated banden in plaats van G-rated banden u meer dan 6 liter brandstof besparen om de 1000 kilometer (op basis van een gemiddeld verbruik van 8 liter / 100 km)

Wet grip - Dit label laat zien hoe goed een band remt in natte omstandigheden. Graad van A tot G (beoordelingen D en G worden niet gebruikt voor personenauto's). In een noodsituatie kan een paar meter het verschil maken. Voor een personenauto die volledig remt vanaf 50 mph, remt een set A-banden tot 18 meter korter dan een set F-banden (remafstanden kunnen variëren afhankelijk van rijomstandigheden en andere beïnvloedende factoren)

Noise - Dit label toont het geluidsniveau in decibel van een band. De band is gecategoriseerd in 3 klassen geïllustreerd door 3 golven: 1 zwarte golf - stil (3dB of meer onder de Europese limiet), 2 zwarte golven - matig (tussen de Europese limiet en 3dB hieronder) en 3 zwarte golven - luidruchtig (boven de Europese limiet)